Suscasty #14 Kiedy zrównoważony rozwój pachnie czekoladą. Aleksandra Kusz vel Sobczuk, Wedel

Biznes pachnący czekoladą zwiastuje same słodkie i przyjemne okoliczności. Wszak Polki i Polacy uwielbiają słodycze czekoladowe, z roku na rok spożywają ich coraz więcej. Niemniej naprawdę smacznie robi się wtedy, gdy wyzwania właściwe dla kategorii połączymy z tymi z obszaru zrównoważonego rozwoju. Dlatego też, w tym odcinku SUSCASTÓW Katarzyna Zalewska oraz Dorota Cudna-Sławińska pytają Aleksandrę Kusz vel Sobczuk z firmy Wedel m.in. o:

– realizowanie wzniosłych idei w dużej firmie, dla której zarówno przeszłość, jak i przyszłość (regulacyjna, powodowana mikro i makrotrendami) powoduje wiele wyzwań, jak w tym wszystkim znaleźć prawdziwy cel wyższy (higher purpose) dla marki,

– ponad 170-letni dorobek i historię rodziny Wedlów – czy taka skarbnica dobrych praktyk (wdrażania ESG na długo zanim powstał ten akronim!) jest bardziej inspiracją, czy może onieśmielającą odpowiedzialnością.

W rozmowie nie brakuje trudnych tematów, ale i mocnego urealniania procesów biznesowo-marketingowych.